Katarina Marković - malo kruševačko čudo
Ivan St. Rizinger
Sreda, 21. Oktobar 2020.
 
Katarina Marković rođena je 29. jula 1982. godine u Kruševcu. Diplomirala je glumu na FDU, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Prvu ulogu je ostvarila na sceni Bitef teatra, u predstavi „Don Žuan“. Stalni angažman dobila je 2009. godine u pozorištu Boško Buha. Takođe igra i u Narodnom pozorištu u Beogradu. Svoju televizijsku karijeru započinje ulogom Roze u „Agenciji za SIS“. Katarina se pojavljuje u mnogim pozorišnim, serijskim i filmskim ulogama, a izdvojiću i uloge u serijama „Ljubav, navika, panika“, „Kuku, Vasa“, „Otvorena vrata“, „Lud, zbunjen, normalan“ i filmovi „Čitulja za Eskobara“ i „Vlažnost“. 
 
Evo šta ona veli o sebi i svom kruševačkom detinjstvu: U našoj porodici koju činimo tata Boško, mama Angelina, sestra Marina i ja, uvek sam bila zvezda. Uvek sam pamtila pesmice, i oni su me vodili kao zadružnu kobilu i pokazivali me rođacima i prijateljima. Tako je bilo i u školi, gde sam gostovala po drugim, čak i starijim odeljenjima, što je u početku bilo simpatično, a posle je bilo „evo je ova ludača što zna sve napamet”. U svakom slučaju, volela sam to da radim, i već sa sedam godina sam znala da želim da se upišem na Akademiju, s tim što me je starija sestra lagala da moram da znam savršeno da pevam i igram, da sviram. Zamišljala sam to mnogo strašnijim nego što jeste, mislila sam da će mi neko na prijemnom tražiti da sviram Baha ili ne znam ni ja šta, i da ja to moram da znam. Inače u detinjstvu sam imala mnogo aktivnosti, išla sam na balet, karate, rukomet, i svašta još, i na kraju me je mama odvela u dramsku sekciju kod Bate Miladinovića, koji je putovao iz Beograda u Kruševac i držao časove glume i tu. I stvarno sam bila jako dobra, jako rano sam počela da čitam i veoma čisto da govorim. Prvi javni nastup mi je bio „Fatalna glupa glava”, to je lektira iz trećeg razreda, gde su dramski tekstovi. Celu sam je znala napamet i volela sam redom da recitujem te tekstove. Imali smo dosta priredbi sa Batom, čuvam i jedan snimak na kome on kaže „Snimajte ovu malu, to je čudo.”
 

 
I danas svoj rodni kraj smatra za sigurno utočište od velegradske zahuktalosti: Volim da otputujem u vikendicu u rodnom selu mog oca, pored Kruševca, gde moji roditelji provode dobar deo godine. Najsrećniji trenuci su mi kada tamo zajedno sedimo u dvorištu, igramo se s našim psom ili razgovaramo.
 
Uloge:
2006. Jedan dan u belom (Sandra)
2006. Ljubav, navika, panika (Jovina ćerka)
2006-2007. Agencija za SIS (Roza)
2007. Promeni me (Kaća)
2007-2008. Kafanica blizu SIS-a (Roza)
2008. Čitulja za Eskobara (službenica)
2010. Kuku, Vasa (Ana)
2011. Pevaj, brate! (Anastazija Jevrić)
2014. Otvorena vrata 2 (Zivani)
2014. Iza kulisa (Dotty Otley / Mrs. Clackett)
2014-2015. Budva na pjenu od mora (Anita Anči-Nikezić)
2016. Vlažnost (Bojana)
2016. Lud, zbunjen, normalan (Jelena)
2016. Fluffy
2018. Komšije (Slađana)

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E