Dino park pod Bagdalom - do kraja godine
Utorak, 28. Jul 2020.

U Kruševcu su nastavljeni radovi na izgradnji Dino parka Šarengrad, projekta čija je ukupna vrednost 132,6 miliona dinara.

Druga faza radova obuhvata izgradnju biletarnice, suvenirnice, poslovnih prostorija, kafe-restorana sa dečijom igraonicom, postavku urbanog mobilijara, elektro-energetske instalacije, video nadzor i telekomunikacione instalacije, izgradnju vodenih površina, ozelenjavanje, kaže Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševac.

Početak druge faze zvanično je započeo  20. jula a rok za završetak radova je 90 dana.

Ukupna vrednost radova u Dino parku u prvoj fazi iznosila je 75 miliona dinara.  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je dalo 60 miliona a Grad Kruševac 15 miliona dinara. 

U prvoj fazi urađena je kompletna drenaža terena, zatim hidrotehničke instalacije, postavljanje spoljne i atmosferske kanalizacije, izgrađene betonske ograde, postavljena žičana ograda a izgrađena su i kružna igrališta.

 

 

Ovaj kompleks, koji se gradi na južnoj padini Bagdale, pored puta Kruševac – Kopaonik , namenjen je prvenstveno najmlađoj populaciji a sadržaće replike dinosaurusa raznih veličina, kao i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.

Zabavni park Šarengrad prostiraće se na površini od 1,5 hektara a otvaranje se očekuje na jesen.

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E