Kad na vino Bagdala zamiriše
Nedelja, 28. Jun 2020.

Uz prisustvo više od 30 izlagača, nagrađivanih srpskih vinarija, u sam osvit blaženog Vidovdana, na zanovljenom platou Velike terase (B2) restorana Bagdala održan je 4. po redu (dakle s ponosom konstatujemo - tradicionalan) festival Vino & Sir koji je, bez obzira na mnogobrojne ograničavajuće faktore ove godine prigrlio rekordan broj posetilaca.

Uprkos latentne korona senke koja se već duže vreme vije nad čitavom planetom i nemogućnosti da nam u goste dođu tradicionalni prijatelji, sjajne vinarije iz Regiona, nekoliko hiljada ljuditelja najdrevnijeg i najukusnijeg napitka obrelo se u subotu predveče na epskom kruševačkom Brdu da ponovo okusi sve čari gotovo već zaboravljenog termina "dobar provod". Uz muziku sa repertoara legendarne ovdašnje "Noćne ptice" Srđana Novakovića, rekonstruisani magični prostor terase restorana "Bagdala", i uz znalačko (takođe tradicionalno) "saučesništvo" vinarije "Podrum" trijumf želje, snage i ljubavi još jednom je pokazao svoje pravo lice - vino je zasjalo pod ovim Lazarevim nebom kao nikad ranije, prkosno dokazujući da život mora da pobedi sve nevolje. Uz našu ovogodišnju foto galeriju želimo vam srećan Vidovdan, pa da se još mnogo godina družimo i svaka da nam bude sve rodnija i plodnija! Živeli!

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E