Kad se kaže Kruševac, zna se - Bagdala..
Ponedeljak, 06. Maj 2024.

Dokazano, najzdravije mesto koje možete odabrati za siguran, opušten izlazak je krov drevne srpske prestonice - Bagdala! 

A uz dobar provod ide i ova lepa i istinita priča:
Legendarni Bora Mihajlović dolaskom u Kruševac probudio je sve njegove pozorišne duhove, uzdigao teatar do granice idolopoklonstva i stvorio neke od najvećih srpskih glumaca ikada - Radu i Božu, Olgicu i Đuzu, Čkalju, Taška, Milana Puzića, Batu Paskaljevića... Otkud on tu - pričao je svojevremeno veliki Čkalja, potencirajući presudan uticaj Bagdale...

"Bio je on glumac u Beogradu, završio je Dramski studio sa Matom i Darom Milošević, razboleo se, i lekar mu je rekao - najbolje da odete u neko mirno mesto gde je lep vazduh, i da se tamo oporavite. Imao je završen Filozofski fakultet, diplomirao je nemački, i došao u Kruševac, kako mu je lekar preporučio. Iz prostog razloga: iznad Kruševca ima brdo Bagdala, koje je sinonim za Kruševac, pa, kad se kaže Kruševac, zna se - Bagdala... Na njoj duvaju ti čudni vetrovi, čiste pluća kažu... I čika Bora se tu, iako teško bolestan pre toga, kao nekim čudom potpuno izlečio i osmislio kruševačku pozorišnu magiju".

Dakle, tek da se zna, gore iznad grada je prava vazdušna banja! 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E