Milošu Neneziću dodeljena Vidovdanska nagrada
Utorak, 28. Jun 2022.

Na svečanoj sednici Skupštine grada Kruševca, gradonačelnica Jasmina Palurović uručila je vidovdanska priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Vidovdanska nagrada dodeljena je Milošu Neneziću, generalnom direktoru „Trajal korporacije“, a  dodeljeno je i pet plaketa i 15 pohvala.  

Svečano zasedanje Skupštine Grada, već tradicionalno, započeto je himnom Bože pravde, nakon čega se odbornicima, članovima delegacija pobratimskih gradova, predstavnicima ovdašnjem društvenog, privrednog i političkog života i ostalim brojim gostima, obratila gradonačelnica Jasmina Palurović.

- Kao i obično potrudili smo se da Vidovdan obeležimo uz raznovrsne programe. To je jedan od najvećih praznika koji govori o srpskoj istoriji i sudbonosnim događajima koji su tu istoriju ispisivali u prošlosti, danas je prilika za sećanje na sva naša vekovna stremljena, ali i za pogled u budućnost i realizaciju brojnih planova koji stoje i pred našim gradom i pred Srbijom - rekla je gradonačelnica.

Vidovdansku nagradu dobio je Miloš Nenezić kao, kako je navedeno u obrazloženju, istaknuti privrednik i nosilac odgovornih funkcija, za izuzetne rezultate u privredi i sportu i doprinos razvoju Kruševca.

- Biti prepoznat, a posebno priznat u svom gradu je najteže, velikim delom zbog toga što smo kao Srbi izuzetno zahtevni, smatramo da nam pripada uvek samo najbolje. Takođe, sa nekim nipodaštavanjem gledamo na bližnje sa uvek prisutnim pitanjem: „Zašto baš on?“, a onda kada „on“ biva nagrađen budem nam drago, jer nam je blizak, jer ga poznajemo, pa se hvaleći tim osećamo da smo i mi dobitnici te nagrade. Sve je to dobrim delom i opravdano, jer nagradu ne dobija uvek najzaslužniji, a i kada je i to slučaj, u njoj je sadržan napor mnogih. Svaka nagrada je priznanje za ostvaren rezultat, ali i podstrek za budući - naglasio je Nenezić.

Ovom prilikom uručene su i plakete Centaru za osobe sa invaliditetom, Predškolskoj ustanovi “Nata Veljković”, direktorki Doma zdravlja dr Marini Kostić, istaknutom privredniku AŽivanu Nikoliću i dobrovoljnom davaocu krvi Aleksandaru Milićeviću.

Pohvale grada Kruševca dobili su: predsednik Saveta mesne zajednice Parunovac Velibor Jovanović, književnik Nebojša Lapčević, novinar Dušan Dražić, profesorka matematike Biljana Zamahajev, profesor fizike Goran Milićević, trener badminton kluba “Zmajevi” Dragan Antić, učenik druge godine Srednje stručne vojne škole u Beogradu Luka Milošević, učenik šestog razreda OŠ “Nade Popović” Pavle Damjanović, muzički pedagog Milorad Đurić, sugrađanin Miladin Isajlović, potom kompanije DS Smit i „Kromberg i Šubert“, firma „ Milošević“, Mesna zajednica Veliki Šiljegovac i TP “Lamela promet”.

Svečanu sednicu Skupštine svojim nastupom je upriličio crkveni hor „Sveti knez Lazar“.

M.S.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E