Ministar Vanja Udovičić obišao završetak radova na trim stazi na Bagdali
Nedelja, 20. Septembar 2020.

Kada je pre 5 godina napravljena na Bagdali, trim staza sa tartan podlogom bila je među prvima u Srbiji. Ispostavilo se da je to pravi pogodak jer je veliki broj sportista i rekreativaca počelo da je koristi. Vremenom se tartan podloga od upotrebe oštetila pa je došlo vreme da se zameni. Uz pomoć Ministarstva sporta na trim stazu izliven je nov tartan. Završetak radova danas je obišao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Gradonačelnica Jasmina Palurović se još jednom u ime grada zahvalila Ministarstvu ompladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću na rekonstrukciji ove staze. Takođe, naglasila je da su u prethodnih 8 godina ovo ministarstvo i Vlada Republike Srbije mnogo uradili na podizanju infrastrukturnih uslova za bavljenje kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportom u našem gradu.

Ministar Vanja Udovičić, napomenuo je da je od početka svog mandata 2014. godine, u saradnji sa svim gradonačelnicima Kruševca od tada pa do danas imao izvanrednu saradnju i da sve što je obaćano i urađeno.

Rezultat posvećenosti našem cilju da omogućimo što većem broju sportista da imaju najbolje uslove za trening i takmičenja, ali i da stvorimo uslove da se što više ljudi, posebno dece, besplatno bave sportom, je to da je u Kruševcu u proteklih nekoliko godina otvoreno više multifunkcionalnih igrališta i teretana na otvorenom – rekao je Udovičić.

Kako je ministar naveo, ovakva sportska zdanja su jedan od preduslova za razvoj vrhunskog sporta, ali i za rekreaciju građana svih uzrasta.

Pored toga što Kruševac na Bagdali sada dobija i ovaj sjajan sportski teren, siguran sam da smo danas ovom trim stazom dobili i još jedno mesto za sve Kruševljane koji znaju da je fizička aktivnost preduslov zdravlja svakog od nas – istakao je ministar Vanja Udovičić.

Kruševac je oduvek bio grad sporta i mladih, a sada smo sa rekonstrukcijom i izgradnjom brojnih terena, teretana na otvorenom omogućili za masovno bavljenje sportom u svim delovima grada. Nadam se da će u narednom periodu to doprineti za stvaranje novih reprezentativaca u svim sportskim disciplinama – rekao je ministar Udovičić.

U poslednjih 40-tak dana izvođeni su radovi na rekonstrukciji trim staze u parku Bagdala, a tom prilikom je izvršena kompletna zamena tartana i popravka oštećenja.

Radovima na trim stazi obuhvaćeno je skidanje postojeće tartan podloge, popravka postojeće asfaltne podloge na mestima gde je oštećena, zamena ivičnjaka na pojedinim delovima i izrada nove završne podloge od livenog tartana. Radovima nisu izmenjene trasa i postojeće dimenzije staze – širina 1,2 metra i dužina 983 metra.

Vrednost radova na rekonstrikciji je 9 milona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E