Na Bagdali zasađena 24 platana
Petak, 16. April 2021.

U okviru akcije “650 sadnica povodom 650 godina grada” , koja se organizuje povodom velikog jubileja- 650 godina od osnivanja Grada Kruševca, danas  su na Bagdali  zasađena 24 platana. Sadnice su donacija rasadničara iz Velikog Šiljegovca.

Sadnice su zasađene na proširenom delu Bagdala parka, u ulici Triše Kaclerovića, a samo dan ranije zasađeno je 20 sadnica  i u naseljenom mestu Mudrakovac.

U akciji koja se organizuje pod pokroviteljstvom Grada u narednim danima u planu je sadnja stabala i na prostoru Areheološkog i Pionirskog parka, te uređenje kružnih  tokova kao i prostora u stambenim naseljima gde naši sugrađani odmaraju i šetaju. Obezbedili smo 650 sadnica, ali ćemo sa ovom akcijom nastaviti i nakon obeležavanja Dana grada i očekujemo da do kraja godine Kruševac bude bogatiji za 1.000 novih, kvalitetnih drvorednih sadnica – kazala je Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac.

Uz zahvalnost na donaciji rasadničirima iz Mesne zajednice Veliki Šiljegovac, Radojkovićka je istakla i dobru saradnju sa JP “Srbijašume” koje se priključilo ovoj akciji i doniralo sadnice crvenolisnog hrasta koje će u narednim danima biti zasađene na prostoru park šume Borjak. 

Time ćemo dodatno oplemeniti pluća našeg grada i zelenijim učiniti park koji je zaštitni znak Kruševca – rekla je Radojkovićka, te naglasila da će nakon sadnje novih stabala u okviru ove akcije, Kruševac postati jedan od najzelenijih gradova u Srbiji.

Da je crveni hrast po obliku svoje krošnje i crvenim lišćem u jesen, predivno dekorativno  stablo, te da se nada da će naši sugrađani u njemu uživati mnogo narednih godina, rekla je šumarski inženjer Ana Prvanov, iz Šumskog gazdinstva “Rasina” koje se odazvalo pozivu Grada i doniralo 200 sadnica.

U okviru akcije ““650 sadnica povodom 650 godina grada” deo sadnica zasađen je i na Slobodištu, a u planu je da nove sadnice budu zasađene u školskim dvorištima, vrtićima, parkovima i drugim javnim površinama.

Uglavnom se sade lišćarske sadnice, a konkretno u narednim danima to će biti brestovi, javorovi, ukrasne trešnje i šljive, kuglaste vrbe…Građani mogu da dostave predloge o tome gde bi želeli da budu posađena nova stable ili gde treba neko staro zameniti novim, a najbolje lokacije za sadnju određenih sadnica određivaće se u saradnji sa pejzažnim arhitektama.

D.P. (KruševacGrad)

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E