Održan 7. festival "Vino & sir" na Bagdali: Vino od kiše jače
Nedelja, 25. Jun 2023.

Sa pogledom na panoramu Grada još jednom su se, a svake godine sve više ih je, okupili vinari, vinoljupci i siradžije da uprkos nepovoljnim vremenskim prognozama uživaju u najboljim proizvodima iz ovog dela Evrope.

Na rubu kiše, zaštićeni pagodama i suncobranima, prisustvovali smo još jednom svojevrsnom slavljenju života, dostojanstveno i ozareno, na krilima božanskog nektara, i uz pesmu čuvenog ovdašnjeg sastava Maestro Akustik.

Bio je ovo sedmi nastavak sve glasovitijeg, u regionalnim okvirima, festivala "Vino & sir" koji je, u subotnje predvečerje, na velikoj terasi restorana „Bagdala“ ugostio rekordan broj kako izlagača tako i onih koji su na Brdo pohitali da uživaju u njihovim vrhunskim, višestruko nagrađivanim kreacijama mirisa i ukusa omiljenog napitka od grožđa. Kao da je vremenska nestabilnost čitavog ranog leta dodatno uticala na žeđ Kruševljana i njihovih gostiju za prvorazrednim događajima, pred sam doček Vidovdana...

Festival je očito postao, uporno se kvalitetom oglašavajući svakog leta, i svojevrstan gradski društveni događaj na kome se, u začaranim lavirintima štandova reprezentativnih izlagača, susreću mnogobrojna draga i dobro poznata lica Kruševca, mnogi od prisutnih nedeljama unapred ovaj datum su debelim flomasterom zaokružili na svojim kalendarima.

Uz tradicionalnog partnera, vinarsku kuću "Podrum" restoran "Bagdala" i ovog se puta svojski potrudio da čitav događaj protekne na vrhunskom nivou.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E