Otvoren Konkurs za Treći Bagdalski rock okršaj
Ponedeljak, 09. Mart 2020.

Kruševački restoran Bagdala, u okviru svoje letnje festivalske ponude, 11. jula 2020. godine (subota) na svom Velikom platou organizuje III Bagdalski rock okršaj. 

Nakon zaključenja raspisanog Konkursa (prijavljivanje traje do 10. juna) stručni žiri odabraće šest (6) finalista, koji će se predstaviti prisutnom auditorijumu svojim autorskim muzičkim programima, ne dužim od 20 minuta. Pobednika bira tročlani stručni žiri, sačinjen od eminentnih autoriteta sa domaće muzičke scene, i očekuju ga vredne nagrade.

Festival se održava na čuvenom brdu Bagdala, na platou koji se nalazi usred parka, sa neponovljivim pogledom na Kruševac.

Uslovi i propozicije Konkursa

Uvod:

Ovi uslovi regulišu prava i obaveze svih grupa i solo izvođača koji odluče da se prijave na Konkurs za učešće na III Bagdalskom rock okršaju 2020. godine.

Smatra se da bendovi prijavljivanjem na Konkurs prihvataju dalje opisane uslove Konkursa i učešća na festivalu. 

Konkurs traje od 27. 02.2020. do 10.06.2020. godine.

Pravo učešća:

Pravo učešća na Konkursu imaju sve grupe i solo izvođači iz Rasinskog okruga (Kruševac, Trstenik, Aleksandrovac, Brus, Ćićevac i Varvarin) i Vrnjačke Banje.

Pravo učešća na Konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop, r'n'b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

Za potrebe prijave na konkurs, potrebno je proslediti:

- Dva audio snimka (autorske muzičke numere) u MP3 formatu

- Tekstove odabranih numera u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu.

- Fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu

Navedeni materijal potrebno je poslati na office@restoranbagdala.com najkasnije do 10.06.2020. godine. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas takođe na navedeni mail.

Bagdalski rock okršaj zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala upotrebljava sve podatke dostavljene od strane učesnika u okviru Konkursa, kao i snimke nastupa takmičara na samom festivalu.

Pesme koje tekstovima vređaju prava pojedinaca i/ili grupa neće biti razmatrane od strane žirija.

Način odabira takmičarskih bendova:

- Takmičari će biti odabrani od strane stručnog žirija, na osnovu analize pristiglih prijava, a po osnovu propisanih kriterijuma od strane Organizatora.

- Osnovni kriterijum kojim će se žiri voditi pri odabiru učesnika festivalskog takmičenja je kvalitet muzike, originalnost i doprinos koji takav autorski rad može da ostvari u muzičkoj kulturi.

- Spisak 6 bendova koji će nastupiti na Bagdali biće objavljen najkasnije do 15.06.2020. na oficijelnoj stranici https://www.restoranbagdala.com .

Propozicije takmičenja:

1. Žiri će izabrati 6 takmičara koji će se takmičiti i uživo predstaviti na III Bagdalskom rock okršaju.

2. Takmičari će se takmičiti tokom takmičarske večeri, a raspored nastupa će odrediti Organizator, i to metodom žrebanja.

3. Organizator zadržava pravo izmene termina nastupa takmičara. Tokom ovog dela takmičenja, takmičari izvode svoj dvadesetominutni autorski program.

Ulaz na festival je slobodan.

Nagrade festivala:

Prva nagrada: snimanje dve pesme i jednog video spota (dar Restorana Bagdala, organizatora festivala) u produkciji studija "Košnica".   

Svi finalisti biće zastupljeni na kompilacijskom albumu u izdanju najstarije nezavisne izdavačke kuće u Srbiji - Take It Or Leave It Records iz Beograda.

Posebna prava i uslovi za takmičare:

Sve troškove puta (trošak dolaska u Kruševac i trošak povratka iz Kruševca) u vezi sa učešćem na festivalu Organizator je dužan da nadoknadi pozvanim takmičarima.

Takmičari su dužni da strogo poštuju predočeni raspored tonskih proba u sklopu takmičarske večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu. Svako odstupanje od navedenog rasporeda može rezultovati diskvalifikacijom takmičara.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E