Otvoreno novo dečije igralište na Bagdali
Nedelja, 24. Oktobar 2021.

Na Dan oslobođenja grada, najmlađi sugrađani dobili su novo igralište na kome će moći da se igraju sa  vršnjacima.

Reč je o jedinom igralištu u gradu koje je prilagođeno deci sa posebnim potrebama, što, prema rečima direktorke  JKP „Kruševac“ Snežane Radojković, znači da će sva deca moći da se igraju na jednon mestu:

Bogatiji smo za još jedan mobilijar. Od danas na uslugu i korist svoj našoj deci je jedan ovakav kompleks.

Izgrađeno je sredstvima iz oportuniteta (odlaganja krivičnog gonjenja), za koja je ovdašnje JKP konkurisalo kod Ministarstva pravde.

 – Za izgradnju mobilijara „Dečije carstvo“ Ministarstvo pravde je  izdvojilo 4,8 miliona dinara, a Grad Kruševac je donirao 1,2 miliona dinara za izgradnju betonskog dela i parterno uređenje – kazala je ona. 

Napomenula je da od novembra na snagu stupa novi, strogi pravilnik o korišćenju mobilijara i sprava za igru dece, objasnivši da su do ove godine mobilijari postojali na 27 lokacija, ali da sertifikovanih ima deset. Nadležni napominju da taj broj za sada zadovoljava potrebe, ali da je u planu da se on poveća od naredne godine.

(Izvor: Kruševac Grad)

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E