Bagdala nasmejanog lica
Ivan St. Rizinger
Ponedeljak, 13. Jun 2022.

Nakon velikog uspeha koji je doživela pesma Đorđa Janaćkovića "Stara čaršija priča", objavljena pre dvadesetak dana na našoj stranici, od istog autora vam predstavljamo još jedan zavičajni biser pod nazivom "Kruševac volim".

Pesma, kao i video spot koji je prati, datira iz teških '90-tih godina pa je shodno tadašnjim uslovima čitav projekat protekao u niskobudžetnoj verziji, uobičajnoj u to vreme među svojima, pomoći prijatelju. Onima nešto starijima biće zanimljivo da se podsete kako su pojedini delovi grada izgledali do pre dve decenije, a možda se neko i prepozna među brojnim prolaznicima u spotu.

Kompletan autor i izvođač pesme je zavičajni kantautor Đorđe Janaćković, jedan od poslednjih poeta, strasnih zaljubljenika u svoje Podbagdalje, takođe tvorac navijačke pesme "Napredak, u srcu si mome", dok je za aranžman i ovoga puta zaslužan poznati muzičar i profesor ovdašnji - Mlađa Todorović.

 

 

Kruševac volim

Kruševac volim kad se budi,
Kad život se rađa u trenu,
Kruševac volim svim bićem,
Sva moja je ljubav u njemu.

Kruševac volim u noći,
Kad svetla se pogase svud,
Kad život stane za trenutak,
Kruševac volim i u snu.

Jastrebac gordi što osmehom zrači,
Bagdalu nasmejanog lica,
Obale Rasine, Morave plave,
Duh njegovih ulica.

Tu u parku mladosti moje,
Sreo sam oči njene,
Najlepše oči celoga sveta,
zbog njih u srcu je mom.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E