Biljana Mišić - od Spomenika do Holivuda
Ivan St. Rizinger
Petak, 27. Novembar 2020.

Biljana Mišić je Kruševljanka (rođena 20. decembra 1983) koja je u svet mode ušla još sa četrnaest godina, pozajmivši svoje lice i telo većini poznatih brendova u zemlji i inostranstvu. 

Modne piste je zamenila svakodnevnim vežbama iz dikcije, scenskog pokreta, akrobatike... i diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti Priština. Visoke potpetice je ostavila sa strane, kako bi bezbedno stala na daske koje život znače. Prve pozorišne korake je napravila u KPGT-u, a potom se, kroz nekoliko televizijskih serija, odlučno zaputila na filmsko platno. 

Prvu zapaženu ulogu je ostvarila uz Majkl Medsena u filmu Srpski ožiljci.

Filmografija: Mračni princ, Žigosana, Led, Šesto čulo, Žene sa Dedinja, Kad na vrbi rodi grožđe, Srpski ožiljci, Ulica lipa, Čitulja za Eskobara, Oralno doba, Vratiće se rode, Nemoguća misija, Ja Če Gevara, Monet, Karavađo, O štetnosti duvana.

Sa samo 16 godina iz Kruševca se preselila za Beograd, a nedavno je pričala o tome kako su njeni roditelji podneli što se rano odvojila i osamostalila...

-Moji su me uvek podržavali, ali mama me je više razumela nego tata. Nisam odrasla u porodici gde su roditelji apsolutno svu svoju snagu, prijatelje i kontakte ulagali u svoje dete i njegovu karijeru. Moji nisu mislili da je pametno što želim da budem manekenka, a kasnije i glumica. Smatrali su da postoji lakši i bolji način da se život preživi. Tata naročito nije mogao da shvati zašto želim da budem glumica, a sada je zbunjen i veoma ponosan na mene i dolazi na sve moje premijere. Veoma sam želela da budem samostalna i imala sam sreću što sam bila okružena pravim ljudima koji su me razumeli. Kreativna sam, slikam, pišem i završila sam muzičku školu. Umetnik sam i kroz glumu najbolje izražavam svoju kreativnost, a ona mi pomaže i da lakše shvatim sebe i svet oko sebe.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E