Čarapanski razgovor o Bubiši "preko plota"
Ivan St. Rizinger
Sreda, 17. Februar 2021.

Dragoljub Ljuba Stepanović, jedan od najpoznatijih imitatora Jugoslavije (uz Biljanu Ristić) u ovom kratkom skeču oponaša staročaršijski dijalog dve tipične kruševačke domaćice. Jedna od njih je, po skeču (a bila je i u zbilji), baka legendarnog utemeljitelja i višedecenijskog dirigenta džez orkestra Radio Beograda - Vojislava Bubiše Simića.

Bubiša je, u svojoj autobiografiji čak naglasio da je jedva čekao 12. jul (Petrovdan) da dođu kod babe na slavu, a kasnije da produže za Vrnjačku Banju: "Otac me je pitao da li bih voleo da vidim Beč, Prag, Budimpeštu, ali ja sam tražio da me vodi kod njegove majke, a moje babe Mace u Kruševac. Baba Maci nikada nisam saznao pravo ime, ali ona je imala kuću preko puta gimnazije i današnjeg pozorišta. U dvorištu je imala voćnjak i orah i tamo sam provodio najviše vremena. Macina kuća je bila puna svečarski raspoloženih ljudi 12. jula na Petrovdan svake godine kada bismo slavili porodičnu slavu. Krajem jula smo obavezno porodično letovali u Vrnjačkoj Banji gde smo se vozili fijakerom, uživali u prirodi i krepili zdravlje."

 

 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E