Dejan Tončić - Kruševljanin po senzibilitetu
Ivan St. Rizinger
Petak, 15. Septembar 2023.

Danas jedan od najaktivnijih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumaca u Srbiji Dejan Tončić, prvak Kruševačkog pozorišta već više od decenije i po, rođen je 1971. u Prokuplju. 

Najpoznatiji je po antologijskim pozorišnim ostvarenjima, ulogama u TV serijama Stižu dolari, Agencija za SIS, Preživeti Beograd, Ubice mog oca, te brojnim filmskim rolama...

Za ulogu u predstavi "Dosije vojnika Čonkina" dobio je nagradu "Zoranov brk". Više puta nosilac Godišnje nagrade Kruševačkog pozorišta.

Nakon završene Akademije glumom je aktivno počeo da se bavi od 2004. godine u Kruševačkom pozorištu. Prva uloga bila mu je Šćepan Jovović mlađi u TV seriji "Stižu dolari". Tumačio je ulogu Anđelka u sve tri sezone serije "Agencija za SIS", kao i u nastavku, "Kafanica blizu SIS-a". Ostvario je brojne kapitalne likove u pozorišnim predstavama, a bavi se i humanitarnim radom - pomaže deci sa posebnim potrebama. Iz njegove glumačke škole, koju drži već gotovo čitavu deceniju u Kruševcu, do sada je iznikla čitava jedna nova generacija akademaca. 

Upravo čeka premijeru novog celovečernjeg filma "Milojev dar" u kome tumači lik Spasoja. 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E