Dušan Pešić - zlatno krilo sa Rasine
Ivan St. Rizinger
Nedelja, 08. Mart 2020.

Dušan Pešić rođen je u Kruševcu, 26. aprila 1955. godine. Ovo vihorno krilo, rođeno kraj Rasine, ostaće upamćeno kao najveći igrač na toj poziciji u istoriji Napretka, za koji je nastupao na 125 utakmica i postigao 11 golova, od 1975. do 1980. godine. Bio je jedan od lidera antologijske ekipe koja je ušla u tadašnju Prvu ligu, nekoliko godina kasnije osvojila 4. mesto i plasirala se u Kup UEFA.

O toj čudesnoj generaciji nedavno je rekao: - Mi smo, pre svega, bili dobri drugari i prijatelji. Verovali smo jedni u druge. Imali smo i odličnog trenera, Tomu Kaloperovića, koji je sve to spojio u skladnu celinu, a uprava je uspela da nas otprati. Zato je ta ekipa Napretka igrala izuzetno lep fudbal i bila poštovana u celoj Jugoslaviji.

Nakon matičnog kluba prelazi i postaje prvotimac splitskog Hajduka, u čijem je dresu osvojio, za oproštaj, Kup Jugoslavije 1984. Do tada odigrao je 156 utakmica i postigao 46 pogodaka za legendarne "Majstore s mora". Kasnije je igrao za turski klub Fenerbahçe, do 1988. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je četiri nastupa.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E