Katarina Marković - rođena da blista
Ivan St. Rizinger
Petak, 29. Jul 2022.

Katarina Marković rođena je 29. jula 1982. godine u Kruševcu. Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Prvu ulogu je ostvarila na sceni Bitef teatra, u predstavi „Don Žuan“. Stalni angažman dobila je 2009. godine u pozorištu Boško Buha. Takođe igra i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Sa njom na klasi su bili: Borka TomovićViktor SavićJana MilićIvan Đorđević DžudiIvana NikolićMarina VodeničarMihailo Laptošević i Đorđe Marković. Prvu ulogu je ostvarila na sceni Bitef teatra, u predstavi „Don Žuan“. Stalni angažman dobila je 2009. godine u pozorištu Boško Buha.

Katarina se pojavljuje u mnogim pozorišnim, serijskim i filmskim ulogama, a izdvajamo uloge u serijama „Ljubav, navika, panika“, „Kuku, Vasa“, „Otvorena vrata“, „Lud, zbunjen, normalan“ i filmovi „Čitulja za Eskobara“ i „Vlažnost“. 

O upisu na glumu svojevremeno je rekla: 

- Od roditelja sam uvek imala podršku za sva traženja u svom životu, pa tako je bilo i u izboru fakulteta, ali ja nisam prijemni ispit za glumu položila iz prvog puta, već iz drugog i zapravo to očevo insistiranje na Pravnom fakultetu je bila samo ogromna briga roditelja da usmerim svoj život u nekom pravcu u trenutku kada Fakultet dramskih umetnosti nije birao mene. To se promenilo već sledeće godine kada sam položila prijemni na FDU-u, tata se nije mnogo bunio što napuštam pravo i menjam fakultet.

O porodici i rodnoj grudi:

- Volim da otputujem u vikendicu u rodnom selu mog oca, pored Kruševca, gde moji roditelji provode dobar deo godine. Najsrećniji trenuci su mi kada tamo zajedno sedimo u dvorištu, igramo se s našim psom ili razgovaramo.

 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E