Kruševački bend Keni nije mrtav objavio album 'Ajmo da plešemo'
Ivan St. Rizinger
Petak, 05. Novembar 2021.

Kruševački punk bend Keni nije mrtav, objavio je debi album pod nazivom “Ajmo da plešemo“.

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čoveka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu. Podsećanja radi Keni nije mrtav bio je apsolutni pobednik prvog izdanja našeg festivala Bagdalski rok okršaj, održanog 2018. godine.

Album, sastavljen od deset pesama, predstavlja celinu raznih poruka i priča autora i pevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrolom svirkom.

Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj “Cvetličarni“ u Ljubljani.

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim delom i producent albuma, uz pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pesama.

Objavljivanje albuma prati i spot za naslovnu temu “Ajmo da plešemo“, a Keniji su trenutno posvećeni svojoj “never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji izdanja.

Pozivamo vas da zajedno plešemo na vetru, da gledamo visoko i želimo još jače – poručili su članovi benda.

Bend Keni nije mrtav nastavljaju turneju nastupima u Beogradu (13. novembra), u Bijeljini sa grupom Repetitor (20. novembra), Novom Sadu (27. novembra), a uskoro će biti objavljeni i datumi nastupa u Nišu, Sarajevu, Mostaru i Kruševcu.

Foto: LiveProduction

Od 5. novembra album “Ajmo da plešemo“ je dostupan na svim striming servisima.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E