Nataša Marković - iz čiste radoznalosti glumica
Ivan St. Rizinger
Subota, 21. Januar 2023.

21. januara 1976. u Kruševcu je rođena jedna od najautentičnijih savremenih srpskih glumica, čije su dosadašnje kreacije (Branka, Mimi, Lepava Grdić, Nada...) lagano usađene u svest svih generacija ljubitelja unikatnog umetničkog izraza.

Nataša Marković je rođena u Kruševcu 21. januara 1976. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Stalna je članica Beogradskog dramskog pozorišta od 2008. godine.

Prvo je u nižoj muzičkoj naučila da svira harmoniku, a onda je već u osnovnoj školi u Kruševcu dobila ulogu i stala na pozornicu. Posle druge godine gimnazije se, tek onako, više iz radoznalosti, prijavila za prijemni ispit na Akademiji. Htela je, zapravo, da vidi kako to sve izgleda, da bi se što bolje pripremila za sledeću audiciju. Međutim, za tim nije bilo potrebe - prošla je iz prve. Bila je potpuno zatečena, nije ni pomislila da to može da se desi.

 

Nedavno je o Kruševcu napisala: – Za Kruševac me vezuju bezbrižno odrastanje, porodica, prijatelji za ceo život. Volim što Kruševac i dalje ima instituciju korzoa kad uveče izađeš u grad. Tamo sam prvi put osetila strast prema muzici, sportu, glumi. Kruševac je i dalje živ grad gde se kreativni ljudi okupljaju oko svojih strasti i talenata. To je grad mog detinjstva.

Na konstataciju jednog novinara da dobri glumci iz  Kruševca nastavljaju da osvajaju Beograd spremno i vrcavo je odgovorila: - Ne znam, možda to ima veze sa vodom iz Ćelijskog jezera!

Popularnost je stekla ulogom Branke u televizijskoj seriji "Lisice" (2002 — 2003). Nakon nje slede i kapitalne uloge koje ostvaruje u televizijskim serijama "Bela lađa" (Vesna), "Ono kao ljubav" (Mimi), "Čizmaši" (Štefica), "Cvat lipe na Balkanu" (Lepava Grdić), "Komšije" (Nada)... Na filmu debituje u "Nebeskoj udici" Ljubiše Samardžića, a nakon nje "Ringeraja", "Sivi kamion crvene boje", "Sedam i po", "Parada", "Falsifikator"...

Strastveni je putnik i izuzetna muzičarka. Ima starijeg brata i sestru bliznakinju Oliveru.

 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E