Marko Živić u kultnoj predstavi "Ne igraj na Engleze" BDP-a
Autor fotografije: 
BDP
Otišao je Marko Živić, divni Bagdalski dečak
Ivan St. Rizinger
Četvrtak, 14. Oktobar 2021.

Veličanstveni kruševački glumac Marko Živić preminuo je 14. oktobra u 49. godini u Beogradu.

Marko Živić rođen je u prestonom gradu Kruševcu 4. aprila 1972.godine, detinjstvo i mladost proveo u porodičnom domu na obronku našeg Brda. Nedavno je na pitanje: "Pošto si rodom iz Kruševca, šta ti se najviše dopada u tom gradu?", odgovorio iz prve: "Pa moja Bagdala, naravno… i Porta".

Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Veliki uspeh postiže i u pozorištu i na filmu. Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta. U tom teatru igra u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo, Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"... Čuvene su njegove filmske role - Kileta u "Čitulji za Eskobara", Fanđa u "Beogradskom fantomu", Save Jovića u "Zduhaču", Isaka u "Montevideu", menadžera Lepog Lukića u seriji "Folk", advokata Lasla u "Žigosani u reketu"... Gledali smo ga i u grandioznom serijalu Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom".

- To je mentalitet koji je spoj brze Rasine i neobuzdane Morave. I ta energija se preliva na ljude koji tu žive. A gluma je spoj energije i osećanja. Svi glumci koji dolaze iz Kruševca su duhoviti. Moj grad je pun sitnih, duhovitih prevara koje nemaju zlu nameru, već samo igru. Sva duhovitost koju glumci imaju je duhovitost toga grada. Glumci su glavni reprezent i najbolji izvozni artikl Kruševca. Dobro bi bilo kada bi Kruševačko pozorište sakupilo sve glumce poreklom odatle i kad bi s njima napravilo predstavu.  A kada bi svi glumci Kruševljani odlučili da štrajkuju, u mnogim beogradskim pozorištima nastao bi veliki problem - rekao je svojevremeno Marko.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E