pourpur pokazao šta je ‘glad’
Ivan St. Rizinger
Utorak, 01. Jun 2021.

Nakon uspeha prethodnog spota za pesmu "glad", koji je osvojio nagrade za najbolji spot na tri međunarodna filmska festivala, kruševački alternativni bend pourpur objavljuje novi video singl pod nazivom "stranci".

Sadašnji spot je nastao u saradnji benda sa grupom slovenačkih umetnika predvođenih Gašperom Markunom, koji je bio zadužen za režiju spota, i Renatom Švarom, scenaristom spota. Gašper i Renato su deo produkcijske kuće Koprodukcije Plus, koja je omogućila celokupnu realizaciju spota.

Prostor za snimanje spota je ustupila slovenačka umetnica Ema Kugler, dok su za samo snimanje bili zaduženi Dare Sintič kao direktor fotografije i kolorista i Vedran Tomšič koji je bio zadužen za fokus. Montažu su zajednički radili Luka Miklošič, Gašper Markun i Renato Švara.

U spotu glume Borut Doljšak i Katarina Kosovac, a njihove kostime je osmislila Rina Peteršek. Sama scenografija spota je delo Vala Sevnika i Tise Žitnik. Doprinos spotu su dali i Katra Zajc, Anže Trček, Hana Šebalj, Filip Gabrovec i Patricija Zupan.

Kada je u pitanju audio produkcija, "stranci" su snimani u studiju Digimedia, u ulozi snimatelja je bio Marko Đukić, miks je radio Goran Crevar, dok je za master bio zadužen Janko Maraš.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E