Sanja Vučić - naglašeno Čarapanka
Ivan St. Rizinger
Ponedeljak, 24. Oktobar 2022.

Sanja Vučić rođena je u Kruševcu 8. avgusta 1993. godine. Na brojnim internet portalima predstavljena je kao srpska rege, ska, džez, dab i pank-rok pevačica i bivši vokal kruševačkog krosover-rege sastava ZAA. Pre pet godina predstavljala je, kao solo pevačica, Srbiju na Evroviziji, a prošle sezone ponovo, sa grupom Hurricane, hrlila je ka najvišim pozicijama...

Sa bendom ZAA nastupala je na najznačajnijim regionalnim festivalima, poput Nišvila i Egzita. Peva na engleskom i srpskom jeziku, a sa ekipom sugrađana do sada ima objavljen album "What about". Ovih dana je u jednom intervjuu otvorila dušu i priznala da mašta o ponovnom radu sa grupom u kojoj je svojevremeno bila: - Taj period mi je najlepši u životu. Ti festivali... Mi imamo jedan ceo zajednički album koji nismo snimili - kazala je, pa istakla šta planira u budućnosti: - Volela bih da, jednog dana, završimo album i odemo na promotivnu turneju

O svojoj pripadnosti Rasinskoj dolini jednom je rekla: - Ponosna sam na Kruševac, grad iz kog potičem. Pokušavam da sakrijem svoj akcenat možda, samo malo, tek ponekad, kad razgovaram sa novinarima, ali brzo odustajem od toga jer sam lokalpatriota. 

S ponosom nabraja mesta koja treba svako da poseti kada dođe u Kruševac, iako već godinama živi u Beogradu, otkako je upisala Filološki fakultet.

Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke. Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Muzički se usavršavala sa operskom divom Katarinom Jovanović.

Studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored srpskog jezika, govori i španski, italijanski, engleski i arapski jezik.

7. marta 2016. godine Radio-televizija Srbije objavila je da će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Stokholmu 2016. godine, sa pesmom "Goodbye (Shelter)" čiji je kompletan autor Ivana Peters. Pesma je tematski bazirana na problemu nasilja nad ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu 12. maja i po glasovima žirija i publike plasirala se u veliko finale koje je održano dva dana kasnije.

Do pre nekoliko meseci bila je članica grupe Hurikejn (Hurricane). Pojavlivala se epizodno i u par TV serija.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E