Sanja Vučić - naglašeno Čarapanka
Ivan St. Rizinger
Petak, 28. Februar 2020.

Sanja Vučić rođena je u Kruševcu 8. avgusta 1993. godine. Na brojnim internet portalima predstavljena je kao srpska rege, ska, džez, dab i pank-rok pevačica i bivši vokal kruševačkog krosover-rege sastava ZAA. Pre četiri godine predstavljala je, kao solo pevačica, Srbiju na Evroviziji, a ove sezone ponovo, sa grupom Hurricane, hrli ka najvišim pozicijama...

Sa bendom ZAA nastupala je na najznačajnijim regionalnim festivalima, poput Nišvila i Egzita. Peva na engleskom i srpskom jeziku, a sa ekipom sugrađana do sada ima objavljen album "What about". Ovih dana je u jednom intervjuu otvorila dušu i priznala da mašta o ponovnom radu sa grupom u kojoj je svojevremeno bila: - Taj period mi je najlepši u životu. Ti festivali... Mi imamo jedan ceo zajednički album koji nismo snimili - kazala je, pa istakla šta planira u budućnosti: - Volela bih da, jednog dana, završimo album i odemo na promotivnu turneju

O svojoj pripadnosti Rasinskoj dolini jednom je rekla: - Ponosna sam na Kruševac, grad iz kog potičem. Pokušavam da sakrijem svoj akcenat možda, samo malo, tek ponekad, kad razgovaram sa novinarima, ali brzo odustajem od toga jer sam lokalpatriota. 

S ponosom nabraja mesta koja treba svako da poseti kada dođe u Kruševac, iako već godinama živi u Beogradu, otkako je upisala Filološki fakultet.

Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke. Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Muzički se usavršavala sa operskom divom Katarinom Jovanović.

Studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored srpskog jezika, govori i španski, italijanski, engleski i arapski jezik.

7. marta 2016. godine Radio-televizija Srbije objavila je da će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Stokholmu 2016. godine, sa pesmom "Goodbye (Shelter)" čiji je kompletan autor Ivana Peters. Pesma je tematski bazirana na problemu nasilja nad ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu 12. maja i po glasovima žirija i publike plasirala se u veliko finale koje je održano dva dana kasnije.

Trenutno je član grupe Hurikejn (Hurricane), sa kojom će, nakon nedavne pobede na lokalnom izboru, ponovo kandidatkinja za visok plasman na Evroviziji. Pojavlivala se epizodno i u par TV serija.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E