Suzana Lukić: Zvezdane staze mlade Čarapanke
Ivan St. Rizinger
Nedelja, 27. Septembar 2020.

Suzana Lukić  još jedna je iz plejade sjajnih glumaca mlađe generacije rođenih u Kruševcu. Svet je ugledala 22. oktobra 1984. godine. Nakon Gimnazije diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu. 

Veliku, regionalnu popularnost stekla je kapitalnom ulogom Dragane u kultnoj televizijskoj seriji "Moj rođak sa sela" (2008 - 2011). Najpre je postala poznata najmlađim tv gledaocima zahvaljujući rekordno gledanoj emisiji "Tajni agent Izi", a najčuvenija filmska bila joj je uloga Milice u drami "Hadersfild". 

Igrala je u gotovo svim beogradskim teatarskim kućama: Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu „Boško Buha“, Ateljeu 212, Pozorištancu „Puž“, kao i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u kome je igrala i: Adin (Rasprava), Malu sestru (Brod za lutke), Aksjušu (Šuma), Mikaela / Amor (Don Krsto), Milica (alternacija, Hadersfild). Danas je stalni član drame Narodnog pozorišta.

Suzana često radi i na sinhronizaciji animiranih filmova.

Dobitnica je Sterijine nagrade.

 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E