Autor fotografije: 
Privatna arhiva
Zoran Lisinac, reditelj filma o Tomi, Čarapan u Holivudu
Ivan St. Rizinger
Četvrtak, 07. Oktobar 2021.

Zoran je rođen 1983. godine u Kruševcu, u strogom centru grada - u soliteru iza zgrade SUP-a, a već više od dve decenije živi u Gradu Anđela, preciznije - baš u Holivudu. On i njegov rođeni brat Vladimir dobro su se snašli na Sanset bulevaru. Zoran je radio na recepciji hotela, neumorno je pisao scenarija, a u njegovom drugom filmu "The Islander" već igra zvezda iz serije "Igra prestola".

Kao klinac, devetogodišnjak, crtao je stripove koji su objavljivani u kruševačkoj "Pobedi", završio je prestižnu filmsku školu i uputio se put Holivuda za starijim bratom Vladimirom, kojem su roditelji dali sedam dolara za sreću. 

Zoran je radio na recepciji hotela, neumorno pisao scenarija i uz pomoć brata, koji je bio producent, režirao prvi film, "Pored puta".

Za premijeru ovog filma na Festu 2013. u Beograd je došla holivudska zvezda Majkl Medsen, a u Lisinčevom drugom filmu "The Islander" igra jaka glumačka postava koju predvode Kerolajn Gudol i DŽejms Kozmo. Život i rad u Los Anđelesu nisu bili prepreka da se Zoran Lisinac sa Draganom Bjelogrlićem upusti u režiranje izazovnog filma i serije o Tomi Zdravkoviću: - Deluje mi da je Toma jedan od onih koji su živeli barem pet života u tom jednom. Tako se onda obesmišljava teza o pogrešnom životu i ostaju samo život i odluke koje su ga odredile sa svim modricama i ožiljcima koji svedoče da je proživljen.

Nedavno je na pitanje šta mu nedostaje iz Kruševca odgovorio: - Ponekad se šalim, pa kažem da sam tokom devedesetih godina umesto serije „Beverli Hils 90210“ gledao „Grlom u jagode“, i da sam umesto Tupakove „California Love“ slušao „Ameriku“ EKV-a, bilo bi sve drugačije. Sličnost sa Kruševcem je kad na ulici u Los Anđelesu sretnem nekog koga znam, što se desi jednom ili dva puta godišnje.

Zoran i Vladimir Lisinac u centru svog Kruševca

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E